7 Τρόποι για να βάλετε χρώμα στη ζωή σας στο σπίτι

από - 12:09 μ.μ.

Χρώματα... Πάντα τόσο ενδιαφέροντα και ελκυστικά. Αλλάζουν τη διάθεσή μας και δίνουν άλλον αέρα στο χώρο μας. Πώς μπορούμε όμως να τα ενσωματώσουμε στη διακόσμηση; Δείτε παρακάτω 7 απλούς τρόπους.

Βιβλία
Σου αρέσει να διαβάζεις; Λογοτεχνία ή περιοδικά; Αυτό είναι καλό. Το κακό είναι όταν το αρχίζεις να μη χωράς στο σαλόνι από τα βιβλία ή τα περιοδικά. Απλά μάζεψε τα σε μια στοίβα και χρησιμοποίησε τα σαν τραπεζάκι.


Μαξιλάρια

Βάλε μερικές έντονες πινελιές στη διακόσμηση του σαλονιού και δώσε προσωπικότητα σε βαρετούς καναπέδες. Για παράδειγμα μερικά χρωματιστά μαξιλαράκια σε έναν ανοιχτό καναπέ θα έδιναν μια όμορφη νότα ζωντάνιας στο σαλόνι σας.

Χαλιά
Παίξτε με τα σχέδια και τα χρώματα του χαλιού στο σαλόνι σας. Δώστε μια πιο χαρούμενη και ζεστή νότα με το κατάλληλο σχέδιο.

Βάψε τους τοίχους
Βάλε χρώμα στους τοίχους του σαλονιού σου! Παίζοντας με τα χρώματα μπορείς να κάνεις έναν χώρο ζεστό και ζωντανό.  Η αντίθεση πάντα έχει όμορφα αποτελέσματα σε ένα σαλόνι. Τολμήστε να χρησιμοποιήσετε πρασινάκι στο σαλόνι σας. Το πράσινο έχει αποδειχτεί ότι ηρεμεί και χαλαρώνει.

Χρωματιστά έπιπλα

Διάλεξε έπιπλα σαλονιού σε έντονα χρώματα που ταιριάζουν στο στυλ σου ή Φρεσκάρετε τα παλιά σας τραπεζάκια ή σκαμνάκια με ένα τριψιματάκι και στη συνέχεια με ένα βάψιμο στο έντονο χρώμα της επιλογής σας. Σε περίπου μισή ώρα θα έχετε ένα καινούριο τραπεζάκι που θα θυμίζει κάτι από τα παλιά.

Έργα τέχνης

Ζωντάνεψε τους τοίχους του σαλονιού με έργα τέχνης. Είναι όμορφα, πρακτικά και βγαίνουν εύκολα αν θελήσεις αλλαγές.


Λουλούδια
Τα λουλούδια ήταν, είναι και θα είναι ένας ιδανικός τρόπος για να δώσουμε μια νότα φρεσκάδας σε κάθε δωμάτιο, αλλά και χρώμα. Μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση και φυσικά θα μοσχοβολήσει ο τόπος. Δεν χρειάζεται να είναι ακριβά. Δεν χρειάζεται καν να τα αγοράσεις. Μια βόλτα στην εξοχή θα αρκούσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

4 Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε για τις χρωματιστές ιδέες σου! Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίες ιδέες...η δεύτερη και η προτελευταία φωτογραφία αν και απέχουν ως προς τα χρώματα μου αρέσουν ιδιαίτερα. Η δεύτερη ίσως και να μπορω την μιμηθώ λόγω λευκού σαλονιού ... όπως και ναναι σ ευχαριστούμε για τις ιδέες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίες ιδέες. Ειδικά αυτή με τα χρωματιστά έπιπλα πολύ θα ήθελα να τη δοκιμάσω κάποια στιγμή. Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tι όμορφα χρώματα! Τι υπέροχες ιδέες! Μας έφτιαξες τη μέρα,ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή