Παραμυθένια μηλόπιτα

από - 5:18 μ.μ.

Μια μπουκιά και ένα καιρό, ήταν η Χιονάτη... περπατούσε στο δάσος μαζεύοντας μηλαράκια. Για τα υπόλοιπα υλικά πετάχτηκε στο παζάρι του δασούς. Γυρνώντας στο σπίτι λοιπόν την περίμενε μια γριούλα κρατώντας ένα μηλαράκι στο χέρι. Η  Χιονάτη το πήρε άδειασε το καλάθι της και ξεκίνησε να φτιάχνει μια μηλόπιτα και πρότεινε στην γριούλα να καθίσει για φαγητό. Ψήθηκε η μηλόπιτα, και η Χιονάτη σέρβιρε την κακιά μάγισσα ένα κομμάτι, και αύτη από τη νοστιμιά της, γλυκάθηκε τόσο, που αποφάσισε να μην της κάνει κακό...Και φάγαν αυτοί καλά...και εμείς καλύτερα!



ΥΛΙΚΑ:
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια ή φέτες
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

2. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ.

3. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα, προσθέτουμε απο πάνω τα μήλα κομμένα σε κυβάκιακαι ή φέτες και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

4. Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1 Σχόλια