Ατομικό σουφλέ σοκολάτας σε 3'
ΥΛΙΚΑ: 4 κουτ. σουπ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 4 κουτ. σουπ. ζάχαρη, 2 κουτ. σουπ. κακάο, 3 κουτ. σουπ. φρέσκο γάλα ή αραιωμένο εβαπορέ, 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, 3 κουτ. σουπ. σταγόνες ή νιφάδες ή τρούφα σοκολάτας, 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια μεγάλη κούπα καφέ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά που είναι σε μορφή σκόνης. Προσθέτουμε πρώτα το αυγό και ανακατεύουμε. Ύστερα βάζουμε στην κούπα και το γάλα μαζί με το λάδι. Όταν όλα μαζί γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στα μικροκύματα για τρία λεπτά (1.000 w) ή για 4 λεπτά (700 w). Το σουφλέ θα φουσκώσει πολύ πάνω από την κούπα και μόλις το βγάλουμε από το φουρνάκι, θα «πέσει». Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να το περιχύσουμε με λίγη κρέμα γάλακτος ή να το συνοδέψουμε με μία μπάλα παγωτού.
0 Σχόλια