5 έξυπνοι τρόποι για να ζωντανέψετε το καθιστικό σας

από - 6:06 μ.μ.

Πέντε απλοί και έξυπνοι τρόποι για να δώσετε χρώμα και να ζωντανέψετε το καθιστικό σας, αλλά και την διάθεσή σας!

1. Μαξιλάρια


Σίγουρα το μαξιλάρι είναι ένα αξεσουάρ που δεν λείπει από το σπίτι μας, πόσο μάλλον από τον καναπέ μας. Ένα μόνο ζευγάρι μαξιλάρια όμως κάνει τον καναπέ να δείχνει "φτωχός". Χρησιμοποιήστε δύο ζεύγη, με σχέδια, χρώματα και υφές που να έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους.



2. Βιβλία



Σε όλους μας αρέσει να διαβάζουμε και σίγουρα όλοι μας κάπου έχουμε καταχωνιασμένα πολλά παλιά βιβλία και περιοδικά. Μια όμορφη ιδέα για να τα αξιοποιήσουμε και να δώσουμε χρώμα στο σαλόνι μας είναι να μαζέψουμε σε μια στοίβα περιοδικά ή βιβλία με πολύχρωμα εξώφυλλα και να τα χρησιμοποιήσουμε σαν διακοσμητικά στοιχεία. Η στοίβα με τα περιοδικά μπορεί άνετα να μετατραπεί σε ένα πολύχρωμο βοηθητικό τραπεζάκι στο καθιστικό μας ή σε άνετο σκαμπό με την προσθήκη ενός μαξιλαριού, ενώ τα βιβλία αντίστοιχα θα δώσουν χρώμα στην βιβλιοθήκη μας, στα ράφια μας και στο τραπεζάκι δίπλα στον καναπέ.

3. Λουλούδια – Φυτά



Τοποθετήστε σε μια άδεια γωνία του καθιστικού σας ένα φυτό. Το σπίτι σας θα αλλάξει αμέσως όψη και τα χρώματα του φυτού θα δώσουν ζωντάνια στον χώρο. Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε βάζα με πολύχρωμα λουλούδια σε διάφορα σημεία του χώρου για να του δώσετε μια νότα φρεσκάδας.



4. Φρούτα


Γεμίστε μεγάλα γυάλινα βάζα με διάφορα φρούτα, όπως πράσινα και κόκκινα μήλα, πορτοκάλια, lime κ.ά. Τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του σαλονιού, όπως στο κεντρικό τραπεζάκι, σε βιβλιοθήκες, ακόμα και στο πάτωμα σε κάποια γωνιά του σαλονιού. Για την τελευταία περίπτωση, επιλέξτε μακρόστενα, μεγάλα βάζα. Μέσα στα φρούτα μπορείτε να βάλετε και διάφορα διακοσμητικά, όπως φύλλα, ξύλα κανέλας, ακόμα και αποξηραμένες φέτες από πορτοκάλι.

5. Πίνακες


Οι πίνακες αποτελούν ένα διαχρονικό στοιχείο διακόσμησης που δίνει ζωντάνια στον χώρο μας. Στις μέρες μας η διακόσμηση με πίνακες υψηλής αισθητικής είναι μια αρκετά οικονομική λύση, αφού δεν χρειάζεται να διαθέσει κανείς μια "περιουσία" για να τους αποκτήσει προκειμένου να διακοσμήσει το σπίτι του. Είναι κομψοί, πρακτικοί και μπορείτε να τους βρείτε σε όποια διάσταση και με όποιο θέμα επιθυμείτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

0 Σχόλια