Γεμιστές πατάτες φούρνου
ΥΛΙΚΑ:
8 μέτριες πατάτες
3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
3 φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα
1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλλα, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι
Γέμιση
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμά
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλλα, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές σούπας λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τον κιμά και τα μπαχαρικά της γέμισης και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς.2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, και ανοίγουμε στην κάθε μία μια τρύπα . Τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Μοιράζουμε τη γέμιση στις πατάτες και τις τακτοποιούμε σε ένα ταψάκι με το άνοιγμα προς τα πάνω.
4. Αναμιγνύουμε τη ντομάτα με το νερό, το χυμό λεμονιού, και τα μπαχαρικά και τις περιχύνουμε.
5. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 30 λεπτά περίπου. Τέλος τρίβουμε λίγο κασεράκι από πάνω εάν θέλουμε.
Συνταγή από "Μια μπουκιά κι εναν καιρό, ήταν"
1 Σχόλια
Υπέροχη ιδέα! Κιμάς & πατάτες, αγαπημένο! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή