Spring Rolls

από - 12:13 μ.μ.


ΥΛΙΚΑ:
1 λάχανο λευκό
10 καρότα
5 ξερά κρεμμύδια
250g glass noodles
1 πακέτο φύλλο για Spring Rolls
30ml σησαμέλαιο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας soy sauce
2 κουταλιές της σούπας oyster sauce
100ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας νερό
Γλυκόξινη σάλτσα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το κρεμμύδι, τρίβουμε τα καρότα και μουλιάζουμε για 1 ώρα σε κρύο νερό τα glass noodles. Σε wok ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάχανο και μετά τα καρότα. Αφήνουμε τα λαχανικά να σοταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα glass noodles τα οποία έχουμε κόψει, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, τη σάλτσα στρειδιού, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε.

Αφού σοταριστούν για ακόμα 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι ώστε να απομακρυνθούν τα υγρά τους και παράλληλα φτιάχνουμε την αλευρόκολλα αναμιγνύοντας αλεύρι με νερό.

Για να φτιάξουμε το spring roll τοποθετούμε τη γέμιση στην άκρη του φύλλου, κλείνουμε και στη συνέχεια τα τυλίγουμε κολλώντας την επιφάνεια με την αλευρόκολλα. Μόλις ετοιμάσουμε τα spring rolls τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι έως ότου ροδίσουν.

Συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα.
Καλή όρεξη!!

Για τα προϊόντα και περισσότερες Ασιατικές συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το www.wokshop.gr

Το WOK SHOP λειτουργεί στην Αθήνα από το 2003 με τρόφιμα και σκεύη αποκλειστικά Ασιατικά.
Γιατί μας αρέσει το συγκεκριμένο κατάστημα; Γιατί διοργανώνει συχνά δωρεάν μαθήματα που παραδίδονται εντός του καταστήματός, για τους λάτρεις της Aσιατικής κουζίνας.  Κάντε κλικ στο Learn to Wok και ενημερωθείτε για τα δωρεάν μαθήματά ή μπείτε στη σελίδα του WOK SHOP στο facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

2 Σχόλια

  1. Τρελή αδυναμία στα γλυκόξινα! Αν εξαιρέσουμε τη oyster sauce που την ψάχνω και δεν τη βρίσκω εύκολα όλα τα άλλα είναι παιχνίδι! Πολύ ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.wokshop.gr/Index.php?id=4&rid=118 λίγο ακριβή βέβαια. Μπορείς να δοκιμάσεις να την φτιάξεις μόνη σου. Λίξε μια ματιά εδω http://recipeland.com/recipe/v/Homemade-Oyster-Sauce-52990

      Διαγραφή