5 Συμβουλές διακόσμησης για έναν πιο φιλόξενο χώρο

από - 11:07 π.μ.

Η διακόσμηση του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Οι επιλογές που κάνουμε για τη διακόσμηση του χώρου μας μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τη διάθεσή μας, αλλά και τη διάθεση των καλεσμένων μας. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά έξυπνα tips διακόσμησης για έναν πιο φιλόξενο χώρο, γεμάτο ενέργεια:

1.Το χωλ είναι ο πρώτος χώρος που συναντάμε μπαίνοντας σε ένα σπίτι και γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την διακόσμησή του. Βάλτε ένα αντικείμενο που θα κάνει τη διαφορά και θα φτιάξει τη διάθεση των καλεσμένων σας, όπως για παράδειγμα ένα έργο τέχνης ή ένα κάδρο με την αγαπημένη σας φωτογραφία.



2.Κάθε πράγμα... στη θέση του. Κάθε αντικείμενο στο σπίτι σας πρέπει να έχει τη δική του θέση. Μην αφήσετε την ακαταστασία να σας χαλάσει τη διάθεση. Χρησιμοποιήστε όμορφα καλάθια ή πολύχρωμα κουτιά για να βάλετε τάξη στον χώρο σας.

Πηγή εικόνας www.nexpeditor.net


3.Δώστε στο σπίτι σας προσωπικό στυλ. Σκεφτείτε τα πράγματα που είναι ξεχωριστά για σας και σας φτιάχνουν τη διάθεση βλέποντάς τα και βάλτε τα στη διακόσμηση. Ένα παλιό ρολόι της μαμάς, τα δώρα των αγαπημένων σας προσώπων... ακόμα και τις ζωγραφιές των παιδιών σας. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!

4.Ελεύθερος χώρος. Όσο πιο γεμάτο είναι ένα μικρό σπίτι, τόσο μεγαλύτερη δυσφορία και άγχος μπορεί να μας προκαλέσει. Φροντίστε να έχετε γύρω σας μόνο τα απαραίτητα και κρύψτε ό,τι πραγματικά δεν χρειάζεστε. Φροντίστε επίσης τα έπιπλα που πιάνουν μεγάλο χώρο, όπως οι καναπέδες, να είναι σε απαλά χρώματα ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ενός πιο άνετου χώρου.

5.Φωτίστε συγκεκριμένα σημεία του χώρου σας. Ένας χώρος με πολύ φως μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα. Βάλτε σποτάκια σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού που θέλετε να δώσετε ένταση και γενικά προτιμάτε τον ρυθμιζόμενο, χαμηλό φωτισμό καθώς μας ξεκουράζει και μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα.

Πηγή εικόνας centromehas.com




















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1 Σχόλια

  1. Το σπίτι μας είναι ο ναός μας. Είναι το μοναδικό μέρος που είμαστε ο εαυτός μας. Συμφωνώ σε πολλά από τις συμβουλές σου αλλά πιο πολύ από όλα ότι πρέπει να έχει το προσωπικό μας στυλ...Σε φιλώ, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή