To μπλε χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού

από - 10:16 π.μ.

To μπλε χρώμα στη διακόσμηση

Αγαπώ ιδιαίτερα τους σκούρους τόνους του μπλε, ειδικά για τον χειμώνα. Αποπνέουν ζεστασιά και δίνουν μια chic πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού, ενώ παράλληλα "ξεκουράζουν το μάτι" και μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές το μπλε χρησιμοποιείτε σε λάθος αποχρώσεις με αποτέλεσμα να σκοτεινιάζει και να μικραίνει τον χώρο μας.  Αν, όμως, επιλέξεις την κατάλληλη απόχρωση και κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς, θα εντυπωσιαστείς και θα αγαπήσεις κι εσύ αυτό το παρεξηγημένο χρώμα.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές / μικρά μυστικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα λάθη.

1.Εάν ο χώρος σου είναι μικρός, χρησιμοποίησέ το σε μικρές επιφάνειες και φρόντισε να το συνδυάσεις με διακοσμητικά στοιχεία αντίθετων χρωμάτων.

2.Αν επιλέξεις να βάλεις πολύ μπλε στον χώρο σου, φρόντισε το πάτωμα να είναι ανοιχτόχρωμο ή ξύλινο. Σε περίπτωση που το πάτωμα είναι σκούρο, χρησιμοποίησε μια ωραία μοκέτα σε ανοιχτό χρώμα - μπεζ ή καφέ της άμμου- ταιριάζει πολύ και θα κάνει πολύ όμορφη αντίθεση.

3. Φρόντισε τα έπιπλά σου να είναι σε ήπιους και ανοιχτούς χρωματισμούς. Με αυτό τον τρόπο, θα αναδειχτούν καλύτερα μέσω του σκούρου background.

Και για σένα που φοβάσαι ακόμα να χρησιμοποιήσεις το μπλε χρώμα στον τοίχο... μπορείς να παίξεις με τα υφάσματα και τα διακοσμητικά στοιχεία, αφού το μπλε σου δίνει άπειρες επιλογές- καλύμματα για τους καναπέδες, κουρτίνες, ριχτάρια, βάζα, ακόμη και καμβάδες. Σίγουρα θα νιώσεις ζεστασιά και μια ευχάριστη “επισημότητα” του χώρου.

To μπλε χρώμα στη διακόσμηση

To μπλε χρώμα στη διακόσμηση

To μπλε χρώμα στη διακόσμηση



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

0 Σχόλια