Οργάνωση παιχνιδιών: 5 συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια

από - 12:30 μ.μ.

Οργάνωση παιχνιδιών


Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του να είσαι γονιός, είναι η διαχείριση της ακαταστασίας στο σπίτι.

Είτε έχετε ένα, είτε περισσότερα παιδιά, το πρόβλημα των διάσπαρτων σε όλο το σπίτι παιχνιδιών είναι κάτι που ταλαιπωρεί πολλές μανούλες. 

Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για την οργάνωση των παιδικών παιχνιδιών και θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές, ώστε να μη βρίσκετε τον εαυτό σας κάθε μέρα να προσπαθεί να βρει που έχει καταχωνιάσει το παιδί σας και το τελευταίο κομμάτι του puzzle.

1. Ορίστε τον χώρο που θα παίζει το παιδί σας

Ενημερώστε το παιδί σας ότι μπορεί να παίζει μόνο σε έναν συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού κάθε φορά (στο δωμάτιό του, στο σαλόνι ή σε κάποιον άλλον διαθέσιμο χώρο). Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να μαζεύετε παιχνίδια από όλα τα δωμάτια του σπιτιού.




2. Οργανώστε τα παιχνίδια ανά κατηγορία ή χρώμα

Οργάνωση παιχνιδιών

 

Χρησιμοποιήστε ένα έπιπλο με κουτιά αποθήκευσης στο οποίο τα παιδιά θα έχουν εύκολη πρόσβαση στα παιχνίδια τους και οργανώστε τα παιχνίδια ανά κατηγορία ή χρώμα (π.χ. στο πρώτο κουτί τα αυτοκινητάκια, στο δεύτερο τα λούτρινα, κ.ο.κ.). Έτσι, όταν τα παιδιά θα ψάχνουν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι θα μπορούν να το βρουν χωρίς να τα βγάλουν όλα έξω. 

3. Κανόνας x παιχνιδιών

Ενημερώστε τα παιδιά σας ότι μπορούν να παίξουν μόνο με έναν συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών κάθε φορά. Αν θελήσουν να πάρουν κάποιο άλλο παιχνίδι, θα πρέπει πρώτα να επιστρέψουν κάποιο από αυτά που έχουν ήδη πάρει. Κάτι τέτοιο, εκτός από το ότι βοηθάει να έχετε λιγότερα σκορπισμένα παιχνίδια στο σπίτι, συμβάλει και στο να μάθουν τα παιδιά να οργανώνουν μόνοι τους τα παιχνίδια τους.

Οργάνωση παιχνιδιών

4. Less is more

Όσο λιγότερα παιχνίδια έχει το παιδί σας, τόσο πιο εύκολη η τακτοποίησή τους. Επιλέξτε παιχνίδια για το παιδί σας τα οποία έχουν πολλές χρήσεις (π.χ. ένα τραπέζι δραστηριοτήτων). Τα παιχνίδια που έχουν πολλές δραστηριότητες είναι πιο εύκολο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και κάνουν το θέμα της οργάνωσης πιο εύκολη υπόθεση. Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο καθώς πολλές φορές επιλέγουν άλλοι τα παιχνίδια των παιδιών μας (παππούδες, φίλοι, συγγενείς, κ.λπ.). Και εδώ έρχεται να δέσει η επόμενη συμβουλή.

 



5. Ανακύκλωση

Παρατηρήστε τα παιδιά σας την ώρα του παιχνιδιού για να δείτε αν έχει σταματήσει να παίζει με κάποια από τα παιχνίδια του. Καταγράψτε τα παιχνίδια αυτά και αποθηκεύστε τα σε κάποιον χώρο που τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση. Σίγουρα τα παιδιά θα καταλάβουν την απουσία τους και ίσως τα αναζητήσουν. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να αντικαταστήσετε το παιχνίδι που αναζήτησαν με κάποιο άλλο στο οποίο δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον. Αν τα παιδιά σας δεν αναζητήσουν κάποιο από τα αποθηκευμένα παιχνίδια για ένα συγκεκριμένο διάστημα, τότε χαρίστε τα σε κάποιον που τα χρειάζεται ή σε κάποιο ίδρυμα για παιδιά. 

Αυτές ήταν η δικές μας συμβουλές και ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες. Εσείς ποιους τρόπους χρησιμοποιείτε για την οργάνωση των παιδικών παιχνιδιών;

Μοιραστείτε μαζί μας τις συμβουλές σας στα σχόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1 Σχόλια

  1. 188bet: Online sports betting, esports, football, slots, poker
    188bet is a betting site that allows sports bettors to 188bet wager 우리카지노 on sporting 카지노사이트 events such as football, horse racing and rugby.

    ΑπάντησηΔιαγραφή