Η “προξενήτρα” φανουρόπιτα

από - 11:18 π.μ.

Κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου γιορτάζει ο Άγιος Φανούριος και οι Εκκλησίες γεμίζουν πίτες φτιαγμένες από τις νοικοκυρές, προκειμένου ο άγιος να τους φανερώσει ό,τι έχουν χάσει, αλλά και την "τύχη" τους (το καλό παλληκάρι που θα τις στεφανωθεί).

Λέτε να πιάνει;
Επειδή ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρη, λέμε να το δοκιμάσουμε με την δική μας συνταγή για φανουρόπιτα, την παραδοσιακή - αυτή με τα 9 υλικά!


ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα σπορέλαιο
3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
1/2 κούπα σταφίδα ξανθή
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 3-4 λεπτά.

Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα και ανακατεύουμε με κουτάλι το μείγμα.

Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί, γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει, ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο για 40-60 λεπτά.

Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Αν θέλουμε να μπούμε στο "μάτι της άλλης" αλλά και για να μας φανερώσει τον καλύτερο γαμπρό ο άγιος, στολίζουμε με ζάχαρη άχνη. Όσο πιο καλοστολισμένο, τόσο καλύτερος ο γαμπρός! Ο άγιος τα προσέχει αυτά...

Καλά στέφανα λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

0 Σχόλια