Moroccan-style ψητές πατάτες με σως γιαουρτιού και κόλιανδρο

από - 11:33 π.μ.


ΥΛΙΚΑ:  
6 μεγάλες πατάτες ολόκληρες
125 γρ. Medi Deli Casablanca Pesto *
90 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
175 ml γιαούρτι
μισό κουπάκι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου (περίπου 15 γρ)


*λιαστές ντομάτες, τσίλι jalapeno, ελιές, χυμό λεμονιού, κάπαρη, σκόρδο, λίγο τζίντζερ, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε για 20-25 λεπτά τις πατάτες ολόκληρες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Χτυπάμε καλά στο γουδί όλα τα υλικά της σάλτσας pesto. 

Ανακατεύουμε την σάλτσα pesto με το ελαιόλαδο και περνάμε ένα-ένα τα κομμάτια της πατάτας ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Για την σως γιαουρτιού με κόλιανδρο: Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ανακατεύουμε με το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.


Καλή όρεξη!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

2 Σχόλια

  1. Τόσο απλά υλικά αλλά τόσο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα! Είμαι πολύ θετική στην εξωτική γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι νοστιμότατο....μια απλή εύκολη και εύγεστη συνταγή για συνοδευτικο πιάτο ...την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή