Σοκολατένιος έρωτας
Μια μπουκιά κι έναν καιρό, ήταν... ο ένας.. ο πιο ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ!!
Κάθε άγγιγμα στην γλώσσα.. ηδονή, κάθε δαγκωματιά.. πάθος, κάθε μπουκιά και απόλαυση.. Κάθε ματιά και Έρωτας!
ΥΛΙΚΑ για την σοκολατένια απόλαυση :
1 πακέτο μπισκότα
3μ.κ.ζάχαρη άχνη
7μ.κ.κακάο
3μ.κ.βούτυρο λιωμένο
2 κρέμες γάλακτος
3 κουβερτούρες και ένα κεσεδάκι φράουλες
ΟΔΗΓΙΕΣ για τους λάτρεις της σοκολάτας :
Παίρνουμε ένα μπολ, σπάμε τα μπισκότα μέσα, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί με την ζάχαρη και το κακάο, με αποτέλεσμα να έχουμε ετοιμάσει την βάση κορμού. Αδειάζουμε μέσα σε ένα τσέρκι την βάση μας και πατάμε με ένα κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα. Κόβουμε τις φράουλες και τις κολλάμε στα τοιχώματα.
Στην συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος και σπάμε σε κομμάτια την κουβερτούρα. Την ρίχνουμε μέσα μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να γίνεται ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια σπάτουλα (για να μην κολλήσει το μείγμα) μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και να πάρει ένα γυαλιστερό χρώμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ένα μικρό κουταλάκι βούτυρο και ξανά ανακατεύουμε. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει(10-15 λεπτά περίπου) και έπειτα περιχύνουμε πάνω από την βάση όλο το μείγμα σοκολάτας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα σοκολάτας, για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και στολίζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις και την φαντασία μας.
Καλή όρεξη!!
Κάθε άγγιγμα στην γλώσσα.. ηδονή, κάθε δαγκωματιά.. πάθος, κάθε μπουκιά και απόλαυση.. Κάθε ματιά και Έρωτας!
ΥΛΙΚΑ για την σοκολατένια απόλαυση :
1 πακέτο μπισκότα
3μ.κ.ζάχαρη άχνη
7μ.κ.κακάο
3μ.κ.βούτυρο λιωμένο
2 κρέμες γάλακτος
3 κουβερτούρες και ένα κεσεδάκι φράουλες
ΟΔΗΓΙΕΣ για τους λάτρεις της σοκολάτας :
Παίρνουμε ένα μπολ, σπάμε τα μπισκότα μέσα, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαζί με την ζάχαρη και το κακάο, με αποτέλεσμα να έχουμε ετοιμάσει την βάση κορμού. Αδειάζουμε μέσα σε ένα τσέρκι την βάση μας και πατάμε με ένα κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα. Κόβουμε τις φράουλες και τις κολλάμε στα τοιχώματα.
Στην συνέχεια βάζουμε σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος και σπάμε σε κομμάτια την κουβερτούρα. Την ρίχνουμε μέσα μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να γίνεται ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια σπάτουλα (για να μην κολλήσει το μείγμα) μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και να πάρει ένα γυαλιστερό χρώμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ένα μικρό κουταλάκι βούτυρο και ξανά ανακατεύουμε. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει(10-15 λεπτά περίπου) και έπειτα περιχύνουμε πάνω από την βάση όλο το μείγμα σοκολάτας. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα σοκολάτας, για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και στολίζουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις και την φαντασία μας.
Καλή όρεξη!!
5 Σχόλια
Μαααααααλιστα! Αυτό το πιάτο της φωτογραφίας....φέρτε όπως είναι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται λαχταριστό κι ακούγεται πανεύκολο!
Καλησπέρα & καλο μήνα :)
Καλό μήνα Δήμητρα!! Την καλησπέρα μου!! Είναι πολύ εύκολο γλυκό όντως... και πεντανόστιμο!! ;)
ΔιαγραφήΘες να μοιραστούμε τον καλοκαιρινό σου έρωτα? Χαχαχα τρέλα είναι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχαχαχα νομίζω ότι αυτός ο έρωτας μπορεί να μας κάνει όλες ευτυχισμένες!! Καλημέρα ;)
ΔιαγραφήΕνας σοκολατένιος πειρασμός....μμμμμ,πρέπει να είναι πολύ νόστιμη αυτή η συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφή