Καραμελωμένα ποπ κορν

από - 12:47 μ.μ.

Λαχταριστά καραμελωμένα ποπ κορν για τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες λιγουρίτσες...



Υλικά:
Μαργαρίνη: 1/4 κούπας
Ποπ κορν: 1/2 κούπα
Υλικά συνταγής για την καραμέλα:
Βούτυρο ή μαργαρίνη: 125 γρ.
Ζάχαρη: 3/4 κούπας
Μέλι: 2 κουταλιές σούπας .

Οδηγίες:
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε την μαργαρίνη να λιώσει και να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τα ποπ κορν και σκεπάζετε με το καπάκι. Όταν τα καλαμπόκια αρχίζουν να σκάνε, κουνάτε που και που την κατσαρόλα. Όταν σκάσουν όλα τα καλαμπόκια, κατεβάζετε από την φωτιά, αλλά τα αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα για να μην κρυώσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε το μείγμα να βράσει, μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει και να πάρει ένα σκούρο μελί χρώμα. Κατεβάζετε από την φωτιά ανακατεύετε και περιχύνετε τα ποπ κορν στην κατσαρόλα.

Με σπάτουλα ή κουτάλα, ανακατεύετε καλά τα ποπ κορν, να καλυφθούν όλα με την καραμέλα. Τα αδειάζετε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο που ετοιμάσατε και τα στρώνετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Σπάτε τα ποπ κορν και τα μοιράζετε σε μπολάκια.

Καλή μας όρεξη ...

Συνταγή από "Μια μπουκιά κι εναν καιρό, ήταν"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

1 Σχόλια