{Εντυπωσιάστε οικονομικά} Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης.

από - 7:59 μ.μ.

Χριστούγεννα χωρίς διακόσμηση και εορτασμό δεν γίνονται! Χρώματα παντού, όπως κόκκινο, χρυσό, ασήμι, τα φωτάκια να παίζουν και όλα μαζί να δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα, χωρίς ιδιαίτερες σπατάλες, αλλά με αντικείμενα και υλικά που ήδη έχουμε στο σπίτι μας, ή μπορούμε να προμηθευτούμε πάμφθηνα.Θυμηθείτε άλλωστε πως οι δημιουργικές δραστηριότητες που περιλαμβάνει η διαδικασία του do it yourself είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπείτε στο κλίμα των γιορτών μαζί με το παιδιά σας.

Τέτοιες έξυπνες και εντυπωσιακές ιδέες θα σας παρουσιάσουμε σήμερα:

1. Αν έχετε κήπο ή βεράντα, χρησιμοποιήστε τις γλάστρες ή κλαδιά από τα φυτά σας για να αντικαταστήσετε τις πλαστικές γιρλάντες στον στολισμό του σπιτιού. Αν δεν έχετε δικά σας φυτά, ζητήστε από φίλους, ή προμηθευτείτε από τους γνωστούς στο χωριό ή από κάποια εξόρμηση σας στη φύση – μερικά κλαδάκια από έλατο ή κάποιον φουντωτό θάμνο είναι αρκετά για να δημιουργήσουν συνθέσεις ή πινελιές πράσινου στο σαλόνι. Αν βρείτε και κουκουνάρια, ακόμη καλύτερα, γεμίστε μια σακούλα και αρχίστε να «σπέρνετε» Χριστούγεννα στο σπίτι.


2. Τα φρούτα της εποχής ταιριάζουν γάντι στην γιορτινή ατμόσφαιρα, και στολίζουν ωραιότατα τα βάζα ή τα δοχεία σας, δίνοντας φυσική νότα στο στιλ της διακόσμησης σας – προτιμήστε φρούτα με έντονα χρώματα, όπως μανταρίνια, πορτοκάλια και φυσικά τα «γούρικα» ρόδια. Χρησιμοποιήστε επίσης ξυλάκια κανέλας, γαρίφαλο και αποξηραμένα φρούτα για πιο «μυρωδάτο» αποτέλεσμα.


3. Αξιοποιήστε τα παιχνίδια σας. Το Scrabble μπορεί να αποδειχθεί σύμμαχός σας: Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα γράμματα για να σχηματίσετε λέξεις όπως «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» ή αντίστοιχες γιορτινές φράσεις, και κρεμάστε τα σε κλαδιά από γκι ή έλατο. Αν τα παιδιά σας λατρεύουν να παίζουν με τα τουβλάκια τους, αναθέστε τους να φτιάξουν κατασκευές που θα τοποθετήσετε κάτω από το δέντρο αντί φάτνης, ή στα δωμάτιά τους.


4. Όλοι έχουμε σε κάποια γωνία του σπιτιού μας κόκκινες κορδέλες ή μπορούμε να τις προμηθευτούμε πολύ οικονομικά από διάφορα καταστήματα. Μια έξυπνη ιδέα είναι να μετατρέψουμε τα μαξιλαράκια του καναπέ μας σε χριστουγεννιάτικα δώρα που θα δώσουν μια ευχάριστη νότα στον χώρο μας και σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

2 Σχόλια

  1. Πραγματικα έξυπνες και εντυπωσιακές προτάσεις,μας δίνεις που μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι σε μια πολύ όμορφη γιορτινη ατμόσφαιρα....την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μού άρεσαν οι ιδέες με τα κλαδιά! Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή