{Back to School} Συμβουλές για γονείς!


Πρώτη Μέρα στο Σχολείο για το Παιδί! Μήπως είσαστε κι εσείς ένας από τους γονείς που το παιδί τους πάει για πρώτη φορά σχολείο; Αφήστε στην άκρη κάθε άγχος! Μια νέα αρχή δεν είναι αναγκαστικά και δύσκολη...

Ενθουσιαστείτε!!
Ο ενθουσιασμός που θα δείξει το παιδί σας για τη νέα του αρχή στο σχολείο ξεκινά από εσάς. Άλλωστε, οι λόγοι που έχετε για να χαιρόσαστε δεν είναι και λίγοι. Οι πιο σημαντικόι, φυσικά, είναι τα νέα πράγματα που θα μάθει και οι προοπτικές που θα ανοιχτούν μπροστά του. Πέρα, όμως, από τα διάφορα επαγγέλματα που θα αρχίσετε να οραματίζεστε γι’ αυτό, θα το δείτε να αρχίζει να διαβάζει τα πάντα γύρω του και να κάνει πράξεις. Όλα αυτά θα πλαισιωθούν από καινούριες, συναρπαστικές εμπειρίες. Από τα πρώτα πάρτι μέχρι τα ομαδικά παιχνίδια και τις ημερήσιες εκδρομές, το παιδί σας θα αποκτήσει μια νέα, ενδιαφέρουσα καθημερινότητα. Σχεδόν εξίσου σημαντικές με τις νέες γνώσεις είναι οι νέες φιλίες. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε ακόμα επαφή με άτομα από το σχολείο μας; Το παιδί σας θα κάνει τώρα τους πρώτους πραγματικούς του φίλους, μιας και θα είναι οι πρώτοι που θα έχει διαλέξει μόνο του, και μερικούς από αυτούς θα τους κρατήσει για μια ζωή.


Διώξτε το άγχος!!
Μπορεί ο ενθουσιασμός να ξεκινά από τους γονείς, αλλά το ίδιο γίνεται και με το άγχος. Ξεχάστε τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες σας. Το να πάει το παιδί σας στην πρώτη τάξη είναι μια φυσική εξέλιξη, αφού επιτέλους μεγάλωσε! Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να του δείξετε τη χαρά και την περηφάνιά σας. Κάποια κλάματα είναι αναμενόμενα, κυρίως λόγω του αποχωρισμού από το σπίτι. Το πρώτο σοκ θα περάσει αμέσως, όμως, αφού η δασκάλα ή ο δάσκαλος θα κάνει τα πάντα για να αισθανθούν τα παιδιά άνετα και οικεία. Σε λίγο, κάθε φόβος θα αποτελεί ανάμνηση. Η συντροφιά είναι πάντα σημαντική. Οι γνωστές φάτσες γύρω του θα ηρεμήσουν το παιδί σας και θα το εξοικειώσουν με το νέο του περιβάλλον.

Οργανωθείτε!!
Καθαρίστε και τακτοποιήστε τα ράφια και τα συρτάρια στο παιδικό δωμάτιο, αφήνοντας χώρο για τα νέα βιβλία και τετράδια. Ψωνίστε τα τελευταία απαραίτητα… όπως τσάντα, κουτί για το κολατσιό, τετράδιο και μολύβια. Αρχίστε να γευματίζετε και να βάζετε το παιδί σας για ύπνο νωρίς, μιας και πρόκειται να ξυπνήσει νωρίς το πρωί. Ξεκινήστε να του δείχνετε πώς πρέπει να ντύνεται, να τρώει, να πλένει τα δόντια του, να ελέγχει την τσάντα του κ.λ.π., κι όλα αυτά μέσα σε κάποιο προκαθορισμένο χρόνο.

Θέστε κανόνες διαβάσματος!!
Εξηγήστε στο παιδί σας ότι πρόκειται να έχει λίγη δουλειά και για το σπίτι και συζητήστε ποια ώρα της ημέρας και ποιο μέρος του σπιτιού θα είναι τα πιο κατάλληλα για να την κάνει.

Κάντε του ένα δώρο!!
Δείξτε του πόσο περήφανοι είσαστε που μεγάλωσε και αρχίζει σχολείο με ένα καινούριο βιβλίο, ή ακόμα κι ένα δικό του ξυπνητήρι!

Τη μεγάλη μέρα...
Κανονίστε να πάτε λίγο πιο αργά στη δουλειά, ώστε να μείνετε παραπάνω ώρα στο σχολείο μαζί με το παιδί σας ή να το αποχαιρετήσετε με την ησυχία σας όταν παίρνει το σχολικό. Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό πρωινό, όπως κρέπες με σοκολάτα και φρουτοσαλάτα. Φάτε μαζί, συζητώντας για τη συναρπαστική ημέρα που μόλις άρχισε.

Βγάλτε μια φωτογραφία!!
Στο εξής, μπορείτε να τη βγάζετε κάθε χρόνο την πρώτη ημέρα του σχολείου και να βλέπετε πόσο έχει μεγαλώσει το παιδάκι σας.

MH ΞEXAΣETE: • Να σημειώσετε ποια ημέρα και ώρα αρχίζει το σχολείο. • Να κανονίσετε πώς θα πηγαίνει και πώς θα επιστρέφει. • Να ψάξετε το τι θα τρώει και τι θα πίνει. • Να γράψετε μέσα στην τσάντα του όλα σας τα τηλέφωνα.


{via}
{Back to School} Συμβουλές για γονείς! {Back to School} Συμβουλές για γονείς! Reviewed by Ντένια Δ. on 12:39:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.